Sukutapaaminen Pietarissa Venäjällä 24.8.2019

Sukuseuran kokoukseen osallistui 13 henkilöä, joista 9 oli jäsenmaksun maksanutta suvun jäsentä.

Sukuseuralle hyväksyttiin uudet säännöt

Henkilövalinnat:
Puheenjohtajaksi valittiin Petteri Mannermaa. Sihteerinä jatkaa Anna-Liisa Mannermaa ja rahastonhoitajana Kristiina Mannermaa. Toiminnantarkastajaksi pyydettiin Lars Lindh ja varatoiminnantarkastajaksi Onni Laitinen.
Sukuneuvoston/hallituksen jäseninä jatkavat: Marjatta Kangasniemi, Harri Mannermaa ja Sirkku Vainio-Hynnilä. Uutena jäsenenä Leena Laitinen ja paikat on varattiin myös Piippo-sukuhaaralle (Anna Adolfina) ja piispalliselle Abrahamin sukuhaaralle. Hallituksen jäsenet toimivat samalla sukuhaarojensa yhteyshenkilöinä ja tiedottavat suvun tapahtumista ym omalle piirilleen. Samoin he auttavat tiedon kulkemisessa suvulta hallitukseen päin.

Raimo Mannermaa kutsuttiin sukuseuran kunniajäseneksi.

Jäsenmaksun suuruus on 15€/v/perhekunta. Jäsenmaksu maksetaan helmikuun loppuun mennessä.

Seuraava sukukokous pidetään kesällä 2022.

Toimintasuunnitelma:
Sukuseuran jäsenistö on ikääntynyttä. Toimintaan täytyy saada aktivoitua nuorta väkeä, mikäli sukuseuran toimintaa halutaan jatkaa. Ensi vuonna järjestetään Pietarissa tilaisuus, minne houkutellaan perheitä osallistumaan useamman sukupolven voimin. Tapaamisen suunnittelutyöryhmään valittiin Pirkko-Liisa Niskanen, Anna-Liisa Mannermaa, Tuulikki ja Lasse Lindh sekä Kanerva Mannermaa, joka on työryhmän vetäjä. Hallitus voi nimetä työryhmään tarpeen mukaan lisää jäseniä.

Suvun tarinoita ja muisteluksia kootaan facebookin sukuseuran sivulle ja nettisivulle teemana ”Jaa muistosi Mannermaista”. Muistelus voi olla jostakin kuvasta tai tapahtumasta. Ihan mikä vain muisto, mikä liittyy Mannermaan sukuun. Koko sukua pyydetään aktivoitumaan ja jakamaan Mannermaan sukuun liittyvät muistot. Ne tulevat samalla tallennettua digimuotoon ja tulevaisuudessa niistä voidaan koota vaikka kirja. Muisteluksissa käytetään tunnusta #jaamuistosimannermaista

Kokous Pietarissa puheenjohtajamme nykyisessä kotikaupungissa oli sukutapaamisen ohella mahtava kulttuurimatka. Meille oli järjestetty vaikka jos mitä. Tietenkin söimme hyvin joka käänteessä emmekä lakanneet ihmettelemästä Pietarin hintatasoa, joka on Suomeen verrattuna jotakin aivan käsittämättömän edullista. Kaupunki muutenkin on todella upea ja täynnä historiaa. Tarjonta museoissa, kirkoissa, palatseissa ja muissa historiallisissa kohteissa on määrätön eikä millään ehdi ahnehtia viikonlopun aikana kaikkea. Kävimme tutustumassa Eremitaasin aarteisiin ja vaikka meillä meni siellä tuntikausia, näimme vain pienen osan kokoelmista. Osa meistä lähti Fabergé-museoon ja loput päättivät jättää tämän kohteen seuraavaan kertaan, samoin tutustumisen Kunstkameraan ja vierailun Pietarhoviin. Meille oli järjestetty kahden tunnin yksityinen, edullinen, suomenkielellä opastettu, kerrassaan upea Neva-joen risteily ja ihailimme Pietarin monia nähtävyyksiä sekä joelta että maalta käsin.